☰

Jaunumi

Kā atpazīt romantisko krāpšanu internetā?

Vārds “romantisks” parasti saistās ar kaut ko skaistu un nedaudz sapņainu, taču romantiskās krāpšanas gadījumā tai pamatā ir racionāla shēma. Tās mērķis ir likt upurim noticēt ilūzijai par attiecību pastāvēšanu. Kad tas paveikts – iegūta uzticība un nostiprināta emocionālā piesaiste, tiek lūgta finansiāla palīdzība.

[] Aktualitātes

CERT.LV darbības pārskats par 2023. gada 4. ceturksni

Situācija Latvijas kibertelpā 2023. gada 4. ceturksnī bija intensīva, bet stabila. Apdraudēto unikālo IP adrešu apjoms līdzīgs iepriekšējam ceturksnim un šim pašam periodam pagājušajā gadā. Izteikti krasas svārstības apdraudēto IP adrešu apjomā nav novērotas, kas liecina par to, ka Latvijas kibertelpas aizsardzības pasākumi ir efektīvi un atbilstoši.

[] Pārskati

Atklātas kritiskas ievainojamības Fortinet FortiSIEM programmatūrā - CVE-2024-23108 un CVE-2024-23109

Atklātas divas kritiskas ievainojamības Fortinet FortiSIEM programmatūrā - CVE-2024-23108 un CVE-2024-23109, kas uzbrucējam sniedz iespēju apiet autentifikācijas validāciju un neautentificējoties veikt nesankcionētu komandu izpildi, izmantojot tam speciāli sagatavotus API pieprasījumus.

[] Brīdinājumi

Identitātes zādzība: novēršana, atpazīšana un apturēšana, OUCH! februāris 2024

Šodienas digitālajā laikmetā jūsu personīgā informācija ir vairāk vērta nekā jebkad agrāk. Diemžēl, tā kļūst arī par galveno mērķi identitātes zādzībās. Apzinoties, ka pastāv šāds apdraudējums, spējot to atpazīt un zinot, kā sevi pasargāt, varam savu digitālo dzīvi padarīt būtiski drošāku.

[] Ieteikumi lietotājiem

AnyDesk cietuši kiberuzbrukumā

Attālinātās piekļuves programmatūras AnyDesk izstrādātāji paziņojuši par kiberuzbrukumu, kura rezultātā kompromitēta daļa no produkcijas vides. Lietotājus aicina nomainīt paroles un pārliecināties, ka tiek izmantota jaunākā AnyDesk versija.

[] Brīdinājumi

Kiberlaikapstākļi (JANVĀRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2024. gada JANVĀRI. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Kalendārs

IT drošības seminārs "Esi drošs"

E. Birznieka-Upīša 21. un tiešsaistē

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte