☰

Ziņas

Kā rīkoties, ja pamanīji ļaundabīgu .LV mājaslapu?

Krāpnieki, lai maldinātu cilvēkus, izvilinātu personas datus un izgūtu finanšu līdzekļus, mēdz izmantot vietnes nosaukumus jeb domēna vārdus, kuri ir līdzīgi sabiedrībā labi pazīstamu uzņēmumu, zīmolu vai preču nosaukumiem (piemēram, svedbank.om, itunes.cm, defi.lt, intemet.com, wwwss.lv, onbox.lv vai netflix.om).

[] Ziņas

Emocionālie ierosinātāji – kā kiberuzbrucēji piemāna cilvēkus OUCH! oktobris 2022

Kiberuzbrucēji pastāvīgi izgudro jaunus veidus, kā cilvēkus pierunāt darīt to, ko nevajadzētu darīt. Lai gan tas viss var šķist satraucoši, lielākajai daļai šo uzbrukumu ir kopīga viena un tā pati iezīme – emociju ekspluatēšana. Zinot kiberuzbrucēju izmantotos emocionālos ierosinātājus, bieži vien varat pamanīt viņu uzbrukumus neatkarīgi no izmantotās metodes.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberlaikapstākļi (SEPTEMBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2022. gada septembri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Iestādes un uzņēmumi aicināti pieteikt dalību nacionālajā kiberdrošības kompetenču kopienā

Aizsardzības ministrija aicina valsts un pašvaldību iestādes, kā arī uzņēmumus pieteikt dalību nacionālajā kiberdrošības kompetenču kopienā, kas darbosies Eiropas Kiberdrošības kompetenču centra paspārnē.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē