☰

Jaunumi

Saruna ar Aizsardzības ministrijas Eiropas Savienības kiberdrošības jautājumu nodaļas vadītāju Mihailu Potapovu

Publiskā un privātā sektora kiberdrošība nav nodalāmas, tās viena otru būtiski ietekmē, tāpēc arī izaicinājumi ir jārisina visiem kopā. Kiberdrošības risku pārvarēšanā liela nozīme ir dažādu sektoru – publiskā, komerciālā, privātā – sadarbībai gan valsts ietvaros, gan pārrobežu mērogā.

[] Aktualitātes

Kritiska WinRAR ievainojamība (CVE-2023-38831)

WinRAR pirms versijas 6.23 ļauj uzbrucējiem izpildīt patvaļīgu kodu, ja lietotājs mēģina apskatīt nekaitīgu failu ZIP arhīvā.

[] Brīdinājumi

Kāpēc ir svarīgi veikt atjauninājumus? OUCH! oktobris 2023

Kiberuzbrucēji nepārtraukti meklē un atrod jaunas ievainojamības jūsu ikdienā izmantotajā programmatūrā. Ievainojamība ir kļūda vai nepilnība programmatūras izstrādes procesā. Tā var būt programmatūra, ko izmantojam savos klēpjdatoros, aplikācijas viedtālruņos vai pat programmatūra tādās iekārtās kā zīdaiņa pieskatīšanas monitors, kā arī jebkurās citās viedierīcēs jūsu mājā.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kiberlaikapstākļi (SEPTEMBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2023. gada septembri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Exim ievainojamības

Uzmanību visiem Exim e-pasta servera uzturētājiem - ir nākušas klajā vairākas ievainojamības no kurām CVE-2023-42115 ir saistīta ar attālināto pievienošanos (external authorization) un ļauj veikt attālināta koda izpildi (RCE).

[] Brīdinājumi

Domēna vārdu sistēma – interneta mugurkauls, kura drošībai jāpievērš īpaša uzmanība

Latvijas valsts koda domēnam “.lv” šogad aprit 30 gadu. Godinot šo notikumu, starptautiskajā kiberdrošības konferencē “CyberChess 2023”, kas notiks 4. un 5. oktobrī Rīgā, īpaša sesija būs atvēlēta ar domēna vārdu sistēmas drošību saistītiem jautājumiem Baltijas reģionā.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte