☰

Latvijas jauniešus aicina pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Latvijas digitālā paaudze, jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem, aicināti reģistrēt savu dalību kibervides sacensībās #KiberPlēsis, ko rīko drošības tehnoloģiju uzņēmums CYBER CIRCLE. Sacensību dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas IT prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus “Capture the Flag” (CTF) formātā.

“Kiberdrošība ir kļuvusi par vienu no stratēģiski nozīmīgām nozarēm, kuras aktualitāte pēdējos gados pieaug ne tikai Latvijā, bet globāli. Konkursa mērķis ir Latvijas jauniešos — gan meitenēs, gan zēnos, raisīt interesi un iedrošināt saistīt savu profesionālo karjeru ar perspektīvo kiberdrošības jomu. Mūsdienu varoņi arvien biežāk ir sastopami tieši kibertelpā, tāpēc aicinu jauniešus izmantot šīs sacensības kā platformu savai izaugsmei,” uzsver Aleksandrs Orlovs, CYBER CIRCLE dibinātājs un izpilddirektors.

#KiberPlēsis partneri un infotelpas atbalstītāji ir Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija CERT.LV un Latvijas izglītības iestādes.

Šogad Latvijas kibertelpa izjūt līdz šim nepiedzīvotu spriedzi. Kiberdrošība ir viena no svarīgākajām jomām – virtuālajā telpā risinās sarunas, norit izglītības procesi, tā ir arī neatņemama biznesa un ražošanas sastāvdaļa – tādēļ prasmes šo vidi aizsargāt un izmantot droši ir ļoti svarīgas. CERT.LV augstu vērtē CYBER CIRCLE iniciatīvu kiberdrošības jautājumus aktualizēt jauniešu lokā, pie kam darot to atraktīvā un mūsdienīgā formātā, kas neatpaliek no treniņiem, kādiem tiek pakļauti pieredzējuši eksperti. Tas noteikti palīdzēs Latvijas jauniešiem vairot zināšanas par kibervidi un, iespējams, palīdzēs izdarīt nākotnes karjeras izvēli par labu kiberdrošības jomai,” skaidro CERT.LV kiberdrošības eksperts un ilggadējs starptautisku kiberdrošības mācību dalībnieks un organizators Dr. B.Blumbergs.

Par 2022. gada sacensību uzvarētāju varēs kļūt prasmīgākais — puisis vai meitene, kurš visveiksmīgāk pārvarēs organizatoru sagatavotos uzdevumus. Izvēlētais sacensību ietvars CTF jeb “Atrodi karogu” ir viens no populārākajiem tehnoloģiju derbija spēles formātiem kibervides un informācijas tehnoloģiju drošības jomā. CTF sacensības ir ar izglītojošu mērķi veidots digitālu mīklu kopums tīmekļa, failu un lietotņu kodā, kur jāmeklē slēptas norādes un detaļas. Šo formātu iecienījuši “baltie” hakeri — tehnoloģiju eksperti un entuziasti, kuri atrod dažāda veida drošības ievainojamības un ziņo, lai tās novērstu un nākotnē uzlabotu drošu digitālo platformu darbu.

Reģistrācija #Kiberplēsis sacensībām ir sākusies. Kibersacensību rīkotāji mudina dalībniekus neatlikt reģistrāciju uz pēdējo brīdi. Reģistrācijas saite: https://kiberplesis.lv/

Sacensību #KiberPlēsis galvenais uzvarētājs iegūs vērtīgas balvas — jaunāko Play Station, kā arī kiberdrošības apmācības un apmaksātas prakses vietas iespēju uzņēmumā CYBER CIRCLE. Plānotas arī vērtīgas veicināšanas balvas pārējiem sacensību dalībniekiem, kuri uzrādīs labus rezultātus.

Sacensību sākums ir 2022. gada 11. novembrī plkst. 11:00.

Par #KiberPlēsis

#KiberPlēsis ir izglītojošas kiberdrošības sacensības ar mērķi raisīt jauniešos interesi un iedrošināt izvēlēties kiberdrošību kā savu nākotnes profesiju. Sacensības rīko drošības tehnoloģiju uzņēmums CYBER CIRCLE. Informatīvo atbalstu nodrošina Latvijas izglītības iestādes un CERT.LV. 2022. gada novembrī norisinās pirmās šādas kibersacensības Latvijā.