☰

Saeimas deputātus semināru ciklā informē par kiberdrošības principiem

Pēc Aizsardzības ministrijas iniciatīvas Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija “CERT.LV” no 26. novembra organizē kiberdrošības semināru ciklu Saeimas deputātiem un viņu palīgiem par informācijas drošības pamatprincipiem un labo praksi.

Parlamenta deputāti un viņu biroju pārstāvji semināros tiek iepazīstināti ar informācijas drošības kultūru, draudzīgas informācijas tehnoloģiju drošības pamatprincipiem, drošības jēdzienu un apdraudējuma veidiem virtuālajā vidē, kā arī par aizsargājamiem resursiem un rīkiem drošības nodrošināšanai.

Tāpat semināros Saeimas pārstāvji diskutē par informācijas drošību attālinātajā darba vietā, kā arī iegūst zināšanas par informācijas tehnoloģiju drošības veidošanas pamatprincipiem un to praktisku ievērošanu.

CERT.LV ir “Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta” struktūrvienība, kas darbojas Aizsardzības ministrijas pakļautībā Informācijas tehnoloģiju drošības likuma ietvaros.

Iestādes misija ir veicināt informācijas tehnoloģiju drošību Latvijā. Galvenie CERT.LV uzdevumi ir uzturēt un aktualizēt informāciju par informācijas tehnoloģiju drošības apdraudējumiem, sniegt atbalstu valsts institūcijām informācijas tehnoloģiju drošības jomā, kā arī jebkurai fiziskai vai juridiskai personai informācijas tehnoloģiju incidentu novēršanā, ja incidentā iesaistīta Latvijas IP adrese vai .LV domēns.

Kopš 2016. gada iestāde ir starptautiski sertificēta, un pēdējo gadu laikā kļuvusi par vienu no vadošajām kiberdrošības jomas organizācijām Eiropā. CERT.LV speciālisti kā eksperti tiek aicināti auditēt citu Eiropas valstu kiberaizsardzības vienības. Tāpat CERT.LV arī izdevies izveidot vairākus veiksmīgus rīkus, kuri ļauj sekmīgi identificēt iespējamos kiberaizsardzības sistēmu apdraudējumus.

Informāciju sagatavoja:
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākais eksperts
Roberts Skraučs
Tālrunis: 67335393
E-pasts: roberts.skraucs@mod.gov.lv