☰

Viltus loterija mazumtirdzniecības tīkla “Maxima” vārdā

Attēls: MAXIMA Fecbook lapa

Brīdinājums! Pēdējo divu dienu laikā saņemti vairāki ziņojumi par viltus loteriju, kurā nesankcionēti izmantots mazumtirdzniecības tīkla “MAXIMA” zīmols. Krāpniecības mērķis ir piekļūt lietotāja norēķinu kartes datiem. Informācija par loteriju tiek izsūtīta SMS veidā. Īsziņā ir iekļauta saite, kas tālāk ved uz viltus MAXIMA vietni, kur upuris tiek aicināts atbildēt uz 3 jautājumiem. Pēc atbilžu iesniegšanas tiek paziņots, ka ticis laimēts viedtālrunis, taču tā saņemšanai ir nepieciešams veikt nelielu maksājumu 2.00 EUR apmērā sūtījuma apdrošināšanai. Tālāk lietotājs tiek aizvests uz pavisam jaunu vietni Gameswiz!, kurā tiek lūgts ievadīt nepieciešamo informāciju pasūtījuma noformēšanai – lietotāja e-pasta adresi, norēķinu kartes datus utt.

Atgādinām, ka tā ir krāpniecība, un aicinām saņemtās īsziņas ignorēt! Nekādā gadījumā neatklājiet krāpniekiem savus datus.  

Ja gadījumā esat datus ievadījis, aicinām nekavējoties sazināties ar savu banku un bloķēt norēķinu karti. Ja esat kļuvis par šīs vai līdzīgas loterijas upuri, aicinām par to informēt arī CERT.LV, rakstot uz cert.

Tāpat līdzīgos gadījumos aicinām pievērst uzmanību arī iznirstošā loga interneta adresei, - Latvijā pazīstams uzņēmums vai organizācija visdrīzāk izmantos savus jau pierastos domēnu vārdus, ja nolems rīkot loteriju vai izlozi.

Šie indikatori ir ievietoti arī CERT.LV DNS Ugunsmūrī, kura lietotāji ir pasargāti no minēto un līdzīgu krāpniecisku lapu apmeklēšanas.