☰

Atvērtie kiberdrošības semināri 4. un 5. oktobrī

Kiberdrošības mēneša ietvaros, Banku augstskola sadarbībā ar ISACA biedrību aicina ik vienu interesentu uz atvērtajiem kiberdrošības semināriem 4. un 5. oktobrī.

Pirmais seminārs: Kibertelpas psiholoģiskie aspekti

4. oktobrī, plkst. 18:00–21:00, K.Valdemāra iela 161, Rīga, konferenču zālē, 1. stāvā.

Lektors: Mischa Coster, Pelēkās matērijas psiholoģijas eksperts

Mischa Coster ir zinātņu maģistrs psiholoģijā, pelēkās matērijas psiholoģijas eksperts, uzstājas konferencēs par patērētāju un sociālo psiholoģiju, plašsaziņas līdzekļu psiholoģiju, uzvedības ietekmi, eskalācijas novēršanu, nepatiesām ziņām un sociālo inženieriju. Viņš ir arī žūrijas loceklis Digitālās komunikācijas balvai, TEDxUtrecht līdzdibinātājs un sertificēts mikro-izteiksmju atpazīšanas eksperts.

Otrais seminārs: 360/OS: OSINT praktiskās metodes

5. oktobrī, plkst. 9:00-12:00, K.Valdemāra iela 161, Rīga, konferenču zālē, 1. stāvā.

Lektori: digitālie pētnieki Nika Aleksejeva un Romāns Osadchuks no DFRLab

Nika Aleksejeva ir digitālā pētniece DFRLab, Baltijas valstīs, Krievijā un tās reģionā. Viņa izmanto OSINT (Open Source Intelligence) rīkus un metodes, lai pārraudzītu vēlēšanas, militārās mācības un tehnoloģiju ietekmi uz digitālo informācijas vidi. Viņas formālā izglītība komunikācijas zinātnē un politoloģijā apvienojumā ar viņas praktiskajām zināšanām par informācijas tehnoloģijām un datu analīzes prasmēm palīdz viņai sniegt dziļākus ieskatus par galvenajiem notikumiem digitālās komunikācijas telpās. Pirms pievienošanās DFRLab Nika darbojās Infogram grupā. Nika kā brīvprātīgā vada Datu skola Latvijā.

Roman Osadchuk ir Eirāzijas reģiona pētniecības asistents Atlantijas padomes Digitālās kriminālistikas izpētes laboratorijā. Nesen Romāns ieguva MPA grādu Maksvelas Pilsonības un sabiedrisko lietu skolā, kur viņš koncentrējās uz informācijas politiku. Pirms pievienošanās DFRLab viņš ieņēma vairākus amatus Ukrainā Krīzes mediju centrā, kur viņš piedalījās sarunās par decentralizācijas reformu un administratīvo atbalstu iekšējām operācijām.

Par dalību semināros ISACA biedri varēs iegūt līdz 6CPE.