☰

Bergmanis piedalīsies Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas balvas "Platīna pele 2018" pasniegšanas ceremonijā

Rīt, 29. novembrī, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis piedalīsies Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas balvas “Platīna pele 2018” pasniegšanas ceremonijā, kuras laikā apbalvos kategorijas “Labākā kiberdrošības iniciatīva” laureātu.

Aizsardzības ministrija ir balvas “Platīna pele 2018” kategorijas “Labākā kiberdrošības iniciatīva”  partneris. Šīs  kategorijas mērķis ir veicināt kiberdrošības nozīmes pieaugumu informācijas un komunikācijas tehnoloģijas jautājumos, uzsverot drošu informācijas un komunikācijas tehnoloģijas risinājumu pozitīvo ietekmi uz uzņēmējdarbību, valsts pārvaldi un sabiedrību, kā arī veicināt izpratni par augstas kvalitātes kiberdrošības risinājumiem un to atpazīstamību.

 “Platīna pele 2018” apbalvošanas ceremonijā Aizsardzības ministrijas apbalvojums tiks pasniegts arī Saldus tehnikumam par jaunas vidējās profesionālās izglītības programmas “Civilā aizsardzība un drošība” realizēšanu.

Jaunā apmācības programma Saldus tehnikumā tika uzsākta šoruden, un tās mērķis ir sagatavot valsts aizsardzībai nepieciešamos kiberdrošības speciālistus. Jaunās izglītības programmas saturu Saldus tehnikums izstrādājis sadarbībā ar Aizsardzības ministriju un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem.

Balvas “Platīna pele 2018” pasniegšanas ceremonija notiks Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas 20 gadu jubilejas konferences ietvaros.

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija ir vadošā nozaru asociācija Latvijā ar mērķi sekmēt informācijas un komunikācijas tehnoloģijas nozares izaugsmi, veicināt informācijas sabiedrības attīstību un informācijas un komunikācijas tehnoloģijas izglītību Latvijā.

Informāciju sagatavoja:

Vita Briže
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Tālrunis: 67335045 E-pasts: vita.brize@mod.gov.lv