☰

Oktobris - Eiropas Kiberdrošības mēnesis

Šogad Eiropas kiberdrošības mēneša aktivitātēs piedalās vismaz 40 organizācijas 25 Eiropas valstīs, tai skaitā arī Latvijā. CERT.LV kiberdrošības mēneša ietvaros rīkos gan starptautisko kiberdrošības konferenci IT drošības profesionāļiem, gan Datorologa akciju iedzīvotājiem.

5.oktobrī, Viesnīcā Raddisson Blu Latvija norisināsies Kiberdrošības konference "Kiberšahs 2017", kuru rīko CERT.LV un ISACA Latvijas nodaļa sadarbībā ar LMT, SQUALIO cloud consulting un Accenture Latvia. Šogad konferences galvenā uzmanība tiks pievērsta lietu interneta (IoT) drošības aspektiem, kā arī NIS direktīvas un datu aizsardzības regulas ieviešanai.
Visiem interesentiem būs iespēja konferences tiešraidi vērot vietnē straume.lmt.lv un www.cert.lv.

Mēneša noslēgumā, 25.oktobrī notiks Datorologa akcija, kuras laikā ikviens varēs pārbaudīt savu datoru pie CERT.LV eksperta, kurš bez maksas pārbaudīs datora "veselību" un veiks "ārstēšanu", kā arī sniegs padomus par drošu interneta un datora lietošanu.

Visa mēneša garumā CERT.LV speciālisti viesosies valsts un pašvaldību iestādēs un skolās, sniedzot lekcijas par IT drošību.

Eiropas kiberdrošības mēnesi organizē Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) sadarbībā ar Eiropas Komisiju. Kampaņas mērķis ir veicināt Eiropas iedzīvotāju vidū nopietnāku attieksmi pret draudiem, kas saistīti ar virtuālo vidi, un izpratni par kiberdrošības jautājumiem, sekmējot informācijas apmaiņu izglītojošu pasākumu veidā.

Informācija par Kiberdrošības mēneša aktivitātēm Eiropā ir pieejama Eiropas Kiberdrošības mēneša tīmekļa vietnē cybersecuritymonth.eu/whats-ecsm