☰

Norit vērienīgas Eiropas kiberdrošības mācības "Cyber Europe 2016"

Pārstāvji no Latvijas uzņēmumiem un iestādēm (t.sk. CERT.LV) šodien turpina piedalīties Eiropas kiberdrošības mācībās “Cyber Europe 2016”, kuras reizi divos gados organizē ENISA (Eiropas tīklu un informācijas drošības aģentūra). Šogad tajās piedalās tūkstošiem ekspertu no visām 28 ES dalībvalstīm, Šveices un Norvēģijas. “Cyber Europe 2016” ir lielākās un visaptverošākās līdz šim notikušās Eiropas kiberdrošības mācības.

Šī gada plašās decentralizētās tehniskās un operacionālās mācības sākās aprīlī, sniedzot iespēju kiberdrošības profesionāļiem visā Eiropā analizēt kompleksus kiberincidentus. 13. un 14. oktobrī IT drošības eksperti no vairāk kā 300 organizācijām, kas iekļauj gan nacionālās kiberdrošības vienības un ministrijas, gan ES institūcijas, gan interneta servisa un mākoņpakalpojumu sniedzējus, gan IT drošības programmatūras izstrādātājus, apvieno spēkus cīņai ar kiberkrīzi, kura pēc sešu mēnešu attīstības ir sasniegusi savu kulmināciju. Mācību fokuss tiek likts uz politisko un ekonomisko regulējumu, kas cieši saistīts ar kiberdrošību, ietverot arī jaunos sadarbības mehānismus, kas definēti jaunpieņemtajā Tīklu un informācijas drošības (NIS) direktīvā.

Vairāk: https://www.enisa.europa.eu/news/enisa-news/cyber-europe-2016

Videomateriāls par mācību norisi: http://www.euronews.com/2016/10/13/athens-conference-plans-europe-s-shield-against-cyber-attacks