☰

Piesakies konkursam „Hackfest Valmiera 2012”

Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar CERT.LV izsludina konkursu „Hackfest Valmiera 2012”.

No 24. oktobra ir iespējams pieteikties konkursam „Hackfest Valmiera 2012” arī Rīgā

Konkursa norise un uzdevumi

Dalībniekiem no 1. decembra plkst. 10:00 līdz 2. decembrim plkst. 10:00 ( 24 stundu laikā ) jāizpilda četri dažādas grūtības pakāpes uzdevumi, kas katrs veicams ar cita pašvaldības nodrošināta servera palīdzību un jāveic attālināti, izmantojot internetu. Uzdevumi būs jāveic ar tīmekļa vietnes, interneta telefonijas, e-pasta un dns serveriem. Konkursantiem ir ne tikai jāizpilda pats uzdevums, bet arī jāapraksta gaita, kā viņš to ir veicis.

Pretendentiem netiks izsniegta nekāda serveru autorizācijas informācija. Visi uzdevumi ir jāizpilda, piekļūstot un manipulējot ar serveriem, izmantojot drošības nepilnības jeb “caurumus”. Atļauts izmantot jebkādu ievainojamību vai to kopumu, lai izpildītu uzdevumus. Pretendentam ļauts izmantot atrastās drošības nepilnības jeb “caurumus”, lai piekļūtu TIKAI Konkursa norisei izveidotajiem serveriem.

Informācija par konkursa uzdevumu pildīšanai izmantotajiem serveriem tiks nosūtīta uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi līdz 31. novembrim plkst. 16:00.

Konkursa uzdevumi un serveru IP adreses dalībniekiem tiks nosūtīti uz pieteikuma anketā norādīto e-pasta adresi līdz 1. decembrim plkst. 9:00.

Serveri, kas jāizmanto uzdevumu pildīšanai, tiks ieslēgti 1. decembrī plkst. 10:00, izslēgti 2. decembrī plkst. 10:00.

Katram dalībniekam tiks izveidoti četri virtuālserveri, kur katrs jāizmanto kāda uzdevuma izpildei. Lai dalībnieks varētu pieslēgties viņam izdalītajiem virtuālserveriem, izmantojot interneta tīklu, katram virtuālserverim tiks piešķirta unikāla publiska IPv4 adrese, kuru kopums tiks nosūtīts attiecīgajam dalībniekam kopā ar konkursa uzdevumiem. Visiem dalībniekiem tiks piešķirti vienādi virtuālserveri, kas veidoti no četriem "zelta" šabloniem. Uzdevumi visiem konkursa dalībniekiem būs vienādi. Virtuālserveri konkursa uzdevumu veikšanai netiks koplietoti. Konkursa uzdevumu veikšanai dalībnieks var izmantot tikai viņam izdalītos virtuālserverus.

Pieteikšanās dalībai konkursā

Konkursā var pieteikties jebkura fiziska persona, līdz 9. novembrim plkst. 16:00 elektroniski aizpildot un ar drošu elektronisku parakstu parakstot pieteikuma anketu, kas atrodama šeit, un iesūtot to uz adresi pasts@valmiera.lv vai personīgi klātienē anketu aizpildot Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, Valmierā, kā arī Rīgā, CERT.LV telpās, Raiņa bulvārī 29, 101. kabinetā (pirmās durvis pa labi) no pirmdienas līdz ceturtdienai 9:00 – 18:00, bet piektdienās 9:00 – 17:00, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties šeit.  Nolikuma kopijas var saņemt klātienē Valmieras pilsētas pašvaldības Informācijas tehnoloģiju nodaļā Lāčplēša ielā 2, Valmierā, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, Valmierā. Nolikumu varat saņemt arī, sūtot pieprasījumu uz e-pasta adresi it@valmiera.lv.

Rezultātu iesniegšana

Aizpildīta piedāvājuma anketa ar izpildīto uzdevumu gaitas aprakstu jāiesniedz līdz 7. decembrim plkst. 16:00, nosūtot to uz e-pasta adresi it@valmiera.lv, vai arī iesniedzot anketu Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2, Valmierā. Piedāvājuma anketa atrodama šeit. Tā kā par piedāvājuma anketā iesniegto informāciju dalībnieks var iegūt to pašu punktu skaitu, ko par attiecīgā uzdevuma izpildi, tad iesakām tajā norādīt pēc iespējas detalizētāku informāciju par uzdevuma izpildes gaitu.

Konkursa rezultātu vērtēšana

Rezultātus izvērtēs speciāli izveidota konkursa komisija kopā ar nozares ekspertiem. Vērtēšanas komisijas locekļi:

  • Komisijas priekšsēdētājs: Kaspars Urbāns – Valmieras pilsētas pašvaldības Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītājs;

  • Aigars Vītols – Valmieras pilsētas pašvaldības izpilddirektora vietnieks;

  • Jānis Bērziņš – Valmieras pilsētas pašvaldības informācijas tehnoloģiju projektu vadītājs.

Nozares ekspertus šobrīd paturēsim noslēpumā, ar viņiem iepazīties varēsiet apbalvošanas pasākumā.

Rezultāti tiks vērtēti pēc punktu sistēmas. Par katru izpildītu uzdevumu dalībniekam tiks piešķirts noteikts punktu skaits. Punktu skaits ir atkarīgs no uzdevuma grūtības pakāpes. Par 1. uzdevumu - 6 punkti, 2. uzdevumu - 7 punkti, 3. uzdevumu - 8 punkti, 4. uzdevumu - 10 punkti.

Izvērtējot dalībnieku iesniegtos uzdevumu izpildes gaitas aprakstus, komisija par katra uzdevuma gaitas aprakstu piešķirs punktus tādā apjomā, kādā tie tiek piešķirti par attiecīgā uzdevuma izpildi, attiecīgi 6 punkti par 1. uzdevumu, 7 punkti par 2. uzdevumu, 8 punkti par 3. uzdevumu un 10 punkti par 4 uzdevumu.

Ātrākajam katra uzdevuma izpildītājam tiks piešķirti papildus 3 punkti.

Katram Komisijas loceklim ir tiesības piešķirt papildus punktus par īpaši atjautīgu pieeju uzdevuma risināšanā vienam vai vairākiem dalībniekiem, kopsummā visiem dalībniekiem ne vairāk kā 10 punktus.

Balvas

Noslēgumā tiks apbalvoti trīs konkursa dalībnieki, kas saņēmuši lielāko punktu skaitu. Pirmās vietas ieguvējs saņems 150 latus, otrās - 100 latus, bet trešās – 75 latus. Papildus labāko rezultātu sasniegušais Vidzemes Augstskolas students saņems 100 latus. Tāpat viena uzdevuma labākā rezultāta autoram tiks pasniegta specbalva no sadarbības partnera “OSS Networks” - planšetdators Asus Google Nexus 16GB.

Apbalvošana

Rezultāti tiks paziņoti un apbalvošana notiks 14. decembrī plkst. 15:00 Valmieras biznesa un inovāciju inkubatora telpās Purva ielā 12A, Valmierā. Atspirdzinošos dzērienus apbalvošanas ceremonijā nodrošinās sadarbības partneris "Norel IT".

Konkursa "Hackfest Valmiera 2012" dokumenti:

Nolikums

Pieteikuma anketa

Piedāvājuma anketa

Jautajumus par konkursa norisi sūtīt uz e-pastu kaspars.urbans@valmiera.lv .