☰

Vienkārši, bet droši - vai tas ir iespējams?

Baltijas-Vācijas Augstskolu birojs ielūdz uz drošībai internetā veltītu zinātnisko vakaru "Vienkārši, bet droši - vai tas ir iespējams?", kur Dr. Ulrihs Norbisrats (Ulrich Norbisrath, Tartu Universitāte) lasīs vieslekciju "Kā biometrija uzlabos drošības izpratni un pielietojumu nākotnē". Pēc lekcijas RTU Rīgas Biznesa skolas lektors, RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģiju fakultātes doktorants Ēriks Dobelis iepazīstinās ar tēmas aktualitātēm Latvijā.

Zinātniskais vakars notiks pirmdien, 12. martā plkst. 18:00, Rīgas Tehniskās universitātes 219. auditorijā (Kaļķu ielā 1, Rīgā). Vieslekcijā Dr. U. Norbisrats prezentēs un analizēs jaunus autentifikācijas paņēmienus jeb speciālu biometrisko atpazīšanas metožu kombināciju, kas nākotnē iespējams spēs ieviest lielāku kārtību Jūsu naudas makos un atslēgu saišķos, paretināt uz Jūsu datora monitora sarakstīto interneta vietņu paroļu sarakstu un tādējādi arī pasargāt Jūsu datorus no dažādiem vīrusiem.

Tā kā šādas tehnoloģijas ieviešanai ir ētiskas dabas ietekme uz sabiedrību un katra indivīda dzīvi, vieslekcijas dalībniekiem būs iespēja piedalīties diskusijās par prezentēto tehnoloģijas pielietošanu.

Dr. U. Norbisrats šobrīd ir Tartu Universitātes Datorzinātņu institūta vecākais pētnieks un Lucernas firmas "BIOMETRY.com" , kas ir balvas "Swiss Award" ieguvēja,  tehniskās attīstības vadītājs. Viņa pētījumu loks galvenokārt aptver visuresošo datorsistēmu (it īpaši biometrijas un mobilo skaitļošanas ierīču) un informācijas menedžmenta jautājumus.

Zinātniskais vakars notiks angļu valodā un dalība tajā ir bez maksas. Plašāka informācija par zinātnisko vakaru, Dr. U. Norbisrata CV un ieteicamās literatūras saraksts: www.hochschulkontor.lv/lv/pasakumi