☰

Jaunumi

Vairākās Latvijas izglītības iestādēs konstatēta Raspberry Robin ļaunatūras izplatība

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija (CERT.LV) pēdējā mēneša laikā ir konstatējusi vismaz 5 izglītības iestādes, kā arī vairākus uzņēmumus un valsts iestādes, kuru tīklā novērota Raspberry Robin ļaunatūras klātbūtne. Minētais vīruss pamatā izplatās salīdzinoši primitīvā veidā - ar inficētu ārējo datu nesēju starpniecību.

[] Brīdinājumi

Kiberlaikapstākļi (OKTOBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2022. gada oktobri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Kiberdrošības mēnesī – par pikšķerēšanu, izspiedējvīrusiem un dalīšanos pieredzē

Piedāvājam apkopojumu par šī gada oktobri, kiberdrošības mēnesi, kurā publicēti vērtīgi resursi - saites uz tematiskām intervijām, TV raidījumiem un izglītojošiem video materiāliem un IT drošības konferences "Kiberšahs 2022" video ierakstiem.

[] Pasākumi

Latvijas jauniešus aicina pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Latvijas digitālā paaudze, jaunieši vecumā no 16 līdz 24 gadiem, aicināti reģistrēt savu dalību kibervides sacensībās #KiberPlēsis, ko rīko drošības tehnoloģiju uzņēmums CYBER CIRCLE. Sacensību dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas IT prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus “Capture the Flag” (CTF) formātā.

[] Aktualitātes

Kā rīkoties, ja pamanīji ļaundabīgu .LV mājaslapu?

Krāpnieki, lai maldinātu cilvēkus, izvilinātu personas datus un izgūtu finanšu līdzekļus, mēdz izmantot vietnes nosaukumus jeb domēna vārdus, kuri ir līdzīgi sabiedrībā labi pazīstamu uzņēmumu, zīmolu vai preču nosaukumiem (piemēram, svedbank.om, itunes.cm, defi.lt, intemet.com, wwwss.lv, onbox.lv vai netflix.om).

[] Ziņas

Pieejama informācija par OpenSSL 3.0.x ievainojamībām

Projekts OpenSSL publicēja jaunu OpenSSL versiju 3.0.7, kas novērš OpenSSL ievainojamības - CVE-2022-3602 un CVE-2022-3786. Ievainojamību būtība ir nekorekta e-pasta pābaude, kas ļauj veikt Buffer Owerflow uzbrukumu.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

IT drošības seminārs "Esi drošs"

E. Birznieka-Upīša 21. un tiešsaistē

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte