☰

Jaunumi

SANS CEE kiberturnīrs 2023

SANS Institūts sadarbībā ar CERT.LV piedāvā Latvijas kiberdrošības jomas entuziastiem unikālu iespēju septembrī piedalīties bezmaksas virtuālās sacensībās - Boot-up CTF (Capture the Flag). Tā ir lieliska iespēja pārbaudīt savas prasmes un sacensties ar spēlētājiem no citām Centrālās un Austrumeiropas valstīm.

[] Aktualitātes

Pieejama statistika par 2023. gada augustu

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.08.2023. līdz 31.08.2023.

[] Statistika

Par uzbrukumu ManaBalss.lv pilsonisko iniciatīvu projektam

CERT.LV sadarbībā ar @ManaBalss ir veikusi iespējamā incidenta izpēti par it kā iegūtiem personu datiem un ar pārliecību varam teikt, ka informācija par datu noplūdi ir safabricēta un pilsonisko iniciatīvu projekta dati ir drošībā.

[] Aktualitātes

Krievijas atbalstīti haktīvistu grupējumi veic plaša mēroga kiberuzbrukumus valsts iestāžu resursiem

CERT.LV informē, ka šodien vairāki Krievijas atbalstīti haktīvistu grupējumi veic plaša mēroga kiberuzbrukumus pret iestādēm valsts, finanšu un veselības aprūpes sektorā.

[] Brīdinājumi

Krāpnieki izliekas par CERT.LV darbiniekiem

CERT.LV aicina iedzīvotājus uzmanīties no krāpniekiem, kas izliekas par CERT.LV darbiniekiem, zvana un krievu valodā informē par it kā bīstamu iekārtas apdraudējumu, un piedāvā instalēt speciālu programmu, lai šo apdraudējumu novērstu.

[] Brīdinājumi

Paroļu pārvaldnieki, OUCH! augusts 2023

Tāpat kā lielākā daļa cilvēku, arī jūs, visticamāk, uzskatāt, ka visu dažādo paroļu izveide, pārvaldīšana un atcerēšanās ir biedējošs uzdevums. Vai nebūtu lieliski, ja būtu vienots risinājums, kas novērstu visas ar parolēm saistītās problēmas? Šāds risinājums ir. To sauc par paroļu pārvaldnieku.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte