☰

Arhīvs

Droša iepirkšanās tiešsaistē OUCH! novembris 2021

Drīz miljoniem cilvēku meklēs ideālas dāvanas saviem tuvajiem, un daudzi no mums iepirksies tiešsaistē. Diemžēl arī kibernoziedznieki būs diez gan aktīvi, veidojot viltotas iepirkšanās vietnes un citus krāpnieciskus tiešsaistes iepirkšanās rīkus, lai nozagtu jūsu datus vai naudu. Uzziniet, kā atrast labus piedāvājumus, nekļūstot par kibernoziedznieku upuri.

[] Ieteikumi lietotājiem

Izvairieties no visbiežāk sastopamajām e-pasta kļūdām OUCH! oktobris 2021

E-pasts joprojām ir viens no galvenajiem saziņas veidiem gan personīgajā, gan profesionālajā dzīvē. Tomēr diezgan bieži, izmantojot e-pastu, mēs paši sev varam kļūt par lielākajiem ienaidniekiem. Šeit ir visbiežāk sastopamās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, izmantojot e-pastu, un kā no tām izvairīties.

[] Ieteikumi lietotājiem

Svešinieks e-pasta kastītē jeb iejaukšanās biznesa sarakstē

Pēc pēdējos mēnešos saņemto ziņojumu apjoma CERT.LV nākas secināt, ka pieaug krāpnieku aktivitāte, kuras rezultātā uzņēmumi saņem un apmaksā viltotus rēķinus, ciešot zaudējumus desmitiem tūkstošu eiro apmērā. Šos incidentus sauc par iejaukšanos biznesa sarakstē (Business E-mail Compromize, BEC).

[] Ieteikumi lietotājiem

Viens vienkāršs solis, lai aizsargātu savus kontus OUCH! septembris 2021

Lai gan ar vienu darbību nevar apturēt visus kibernoziedzniekus, viens no vissvarīgākajiem soļiem, ko varat spert, ir iespējot tā dēvēto divfaktoru autentifikāciju (dažreiz to sauc par 2FA, divpakāpju verifikāciju vai daudzfaktoru autentifikāciju) savos vissvarīgākajos kontos.

[] Ieteikumi lietotājiem

Krāpnieciski e-pasti par pasta sūtījumiem

Stājoties spēkā izmaiņām par pievienotās vērtības nodokli sūtījumiem no trešajām valstīm un augot interneta pirkumu popularitātei, arī krāpnieki nesnauž un cenšās izmantot satraukumu un neziņu, lai izkrāptu datus un izplatītu datorvīrusus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Droša mākoņpakalpojumu lietošana OUCH! augusts 2021

Mākoņpakalpojumi nav nedz labi, nedz ļauni. Tas ir veids, kā kaut ko paveikt. Taču, izmantojot šos pakalpojumus, būtībā Tu nodod savus privātos datus svešiniekiem, sagaidot no viņiem, ka tie būs gan drošībā, gan pieejami. Līdz ar to Tev jābūt drošam, ka savu pakalpojuma sniedzēju izvēlies gudri.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē