☰

Arhīvs

2021. gads Latvijas kibertelpā

2021. gadā globālā kibertelpa piedzīvoja pamatīgu viļņošanos, kas bija sajūtama arī Latvijā. Elpu aizturēt lika gan virkne kritisku ievainojamību (MS Exchange serveru, Print Spooler, Log4j u.c. ievainojamības), gan iespaidīgi kiberuzbrukumi ārvalstu uzņēmumiem.

[] Pārskati

CERT.LV darbības pārskats par 2021. gada 3. ceturksni

Pārskata periodā CERT.LV kibertelpā novēroja pieaugošu pakalpojuma atteices uzbrukumu aktivitāti pret Latvijas publiskā sektora resursiem, kā arī pieaugošu zvanītāja numura viltošanas izmantošanu uzbrukumos.

[] Pārskati

CERT.LV darbības pārskats par 2021. gada 2. ceturksni

2021. gada 2. ceturksnī CERT.LV kibertelpā novēroja lielu skaitu krāpšanas kampaņu, labi pārdomātus pikšķerēšanas uzbrukumus, augstu šifrējošo vīrusu aktivitāti un daudz jaunu, kritisku ievainojamību.

[] Pārskati

CERT.LV darbības pārskats par 2020. gadu pieejams arī angļu valodā

CERT.LV darbības pārskats par 2020. gadu pieejams arī angļu valodā.

[] Pārskati

CERT.LV darbības pārskats par 2021. gada 1. ceturksni

Pārskata periodu iezīmēja jauna krāpniecība, kurā krāpnieki izmantoja preču piegādes kompāniju – DPD Latvija vai Omniva Latvija – zīmolus, lai izkrāptu no iedzīvotājiem maksājumu karšu datus un finanšu līdzekļus. Apjomīgu incidentu izraisīja martā publicētās kritiskās Microsoft Exchange e-pasta serveru ievainojamības. Aktualizējās arī IoT iekārtu un datu drošības jautājumi.

[] Pārskati

CERT.LV darbības pārskats par 2020. gadu

Latvija piedzīvoja vairākus izaicinājumus – strauju pielāgošanos attālinātajam darbam, virkni īpaši pielāgotu krāpšanas kampaņu un inovatīvus kiberuzbrukumus. Īpaši audzis kiberuzbrukumu skaits privātpersonu iekārtām mājsaimniecībās. Pārskata periods izcēlās arī ar vairāku īpaši kritisku ievainojamību atklāšanu. Uzbrucēji vairākas no tām veiksmīgi pielietoja uzbrukumos.

[] Pārskati

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē